Ingezonden vraag: Help! Vakantie is er weer en hij zit weer te gamen

Mijn zoon van 14 is een top jongen, doet het goed op school en zit op voetbal.

Maar nu komt het lastige: niks is er wat hij liever doet dan de Playstation of Instagram.

We weten ook wel dat het leuk is, maar hij kent zelf geen grenzen dus maken we zelf de grenzen voor hem.  We krijgen hem er moeilijk vanaf. Elke dag tussen bepaalde tijden mag er gegamed worden, en dat lijkt ons toch wel best veel. 

 

Maar nu komt het: behalve thuis huiswerk maken is er niet veel wat hem interesseert.  Vrienden heeft ie amper en zoekt ze niet op en maakt geen vrienden. Andere hobbys heeft hij niet, behalve zijn voetbal dan. Door de week maakt dat niet uit, druk genoeg door school en voetbal. Eenzaam is hij niet en voelt zicht best happy. Hij doet gewoon niks liever dan Playstation of op Instagram zitten.

Maar nu verder" Na half juni was hij twee weken veel vrij. Ik vind het echt niet goed dat hij non-stop op mobiel of Playststion zit, maar wat dan? Wat moet ik nog bedenken? Iedereen waarschuwt er zo voor en je ziet, steeds meer kinderen gaan op de online spelletjes over!

En inmiddels is de zomervakantie al begonnen. En de hele dag op hem letten en als een beveiliger rond te lopen? Nee daar heb ik ook niet veel zin in.

Wat zou een idee zijn? Een baantje voor hem zoeken, of een kamp? Hoe doen jullie dat met gamen op die lege dagen?