Waarom betaalde scouts bij het amateurvoetbal?

Iedere jongen en meisje hebben dromen. Mogen en moeten ook dromen over datgene wat voor velen niet haalbaar blijkt. Maar wordt iedereen wel gezien? Door al die jaren ervaring en vooral dat je veel kinderen ziet bij 1e teams worden echt een aantal over het hoofd gezien. Zowel bij jongens als de meiden.

Een hele dag eraan werken, veel wedstrijden zien, rapporten maken, en uiteindelijk doorgeven. 

Nog steeds zien we dat een aantal jongens en meiden door onbegrijpelijke reden nooit zijn bekeken, laat staan zijn uitgenodigd voor minimaal een stageplek.

 

Maar weet je wat ook opgevallen is? Dat bij meiden die vaak in de 2e of 3e teams worden (weg) gestopt bewust daarin geplaatst zijn. "Het zijn toch maar meiden" hoor je dan,  en willen niet dat deze plek ingenomen wordt door een meisje maar juist een jongen  voorrang heeft in het 1e team. Net of het complete team in Ajax 1 terecht komt. Hoe mooi zou het zijn indien een jongen en een meisje uit zo'n terecht komen bij een BVO en die ene jongen die de plek innam van dat meisje inmiddels gestopt is of uitgaan toch wel leuker vindt.

 

Daarom dat we onze betaalde scouts op pad gaan met een missie, ieder kind op zijn of haar niveau te laten voetballen. Blijkt een meisje gewoon beter te zijn, gewoon kans maakt op het 1e team bij de jeugd.