Scholing op de sportvereniging zorgt voor meer sportplezier bij ouder én kind

Veel sportverenigingen zijn nu al bezig met de voorbereidingen op het nieuwe sportseizoen: de teams en trainers zijn misschien al bekend en nieuwe enthousiaste ouders hebben zich aangemeld om te helpen. Behalve die praktische zaken is het ook goed nu alvast na te denken over een groter thema: sportplezier van kinderen én ouders en in het verlengde ervan een veilige, positieve sportomgeving. Sportclubs kunnen hier een belangrijke rol in spelen door ouders tijdig mee te nemen in verantwoord gedrag langs de lijn. Dat is precies waar de scholing 'Lang leve de sportouder!' vanuit de Academie voor Sportkader op is gericht. Coach Silvia Bos, die voor NOC*NSF cursussen rond veilig sportklimaat geeft, leg uit.

 

Lees verder bij NOC/NSF