Ingezonden: Voetballertje (11 jaar) mag komend seizoen niet meer op voetbal...geschorst

Een 11-jarige voetballertje is de dupe geworden van een ruzie tussen zijn ouders en zijn voetbalclub. De ouders van de jongen hebben besloten geen kantinedienst te doen bij de club wat de club als niet gewenst heeft aangemerkt. Gevolg: de jongen wordt geschorst.

 

Deze beslissing is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Zo vinden veel bezoekers van de regionale omroep de actie van de club veels te desastreus voor de jongen.. "vreemde club, je betaalt je rot om je kind te laten voetballen". En sinds wanneer bestaat er verplichte vrijwilligerswerk? Waar staat dat in? Is dat wel gecommuniceerd naar de ouders toe? En hoe is dat te rijmen met je werk en andere activiteiten?

 

Andere bezoekers van de omroep vinden juist dat de helpende hand moet steken in de club omdat niemand anders het wil doen en vele handen maken licht werk. "Als je kinderen hebt, moet je er ook tijd voor hebben en maken." En: "Veel clubs zijn gewoon een makkelijke stalling geworden voor sommige kinderen. Onder het mom van; 'Ik betaal contributie dus moet de vereniging maar alles regelen en de verantwoording nemen'. Bij veel clubs wordt er zo over gedacht.

 

Dat de 11 jarige jongen het slachtoffer is geworden van de hele kwestie, daar is iedereen het over eens. "Wat ik helemaal belachelijk vind is dat die 'club' een kind van elf jaar daarvan de dupe laat zijn. Belachelijk

 

Nou brand maar los!