Minder afval op de club én de wedstrijden van je favoriete club live zien

Er zit inmiddels 1 jaar statiegeld op kleine plastic flesjes. Sinds de start zijn al miljoenen flesjes ingeleverd, vaak bij supermarkten en tankstations langs de snelweg. Hier krijgt iedereen die zijn flesjes inlevert het geld terug.

 

Toch worden nog niet alle flesjes ingeleverd. En dat is jammer, want de mogelijkheden met het opgehaalde statiegeld zijn eindeloos. Van een paar euro minder betalen voor de boodschappen, een zakcentje voor een kleinkind tot sparen voor het goede doel.

 

Ook Ton uit Nieuwerkerk aan de Ijssel gebruikt het statiegeld op een bijzondere manier: toen hij zag dat zijn club zich kon aanmelden als inleverpunt voor statiegeld, ondernam hij direct actie. Hij meldde de club aan, met als doel het afval op de vereniging te verminderen. Een mooie bijkomstigheid is het opgehaalde statiegeld. “Daarmee sparen we voor een grote tv in de kantine. Zo kunnen we mooi naar Feyenoord kijken.” Sinds 1 juli 2021 heeft de voetbalclub 46 zakken vol statiegeldflessen ingeleverd. Met een gemiddelde waarde van 40 euro per zak kunnen ze daar binnenkort een mooie tv van aanschaffen. 

Wil je meer weten over het initiatief van Ton en hem telefonisch spreken? Dan brengen we je graag in contact.