Ingekomen mail: Zoon komt als enige in ander team, moet ik er wat van zeggen?

Mijn zoon van 12 speelt al jaren in een hoger team, het "hogere" team. Nu is hij voor het nieuwe seizoen als enige van zijn oude team in een ander lager team geplaatst. Reden hiervoor zal de logistieke problemen zijn die ieder seizoen ingewikkeld zijn.

Hij was in zijn team echt niet de beste, dat is ook waat ik niet over val maar ook niet duidelijk de slechtste. Hierover werd verder nooit meer met ons over gesproken. Hij vindt het heel erg. Het team waarin hij nu komt kent hij, is tamelijk ongemotiveerd, veel meer als los zand aan elkaar ipv zijn oude team en hij heeft er geen vrienden. Ik zit te enken wat te doen. wat nu overheerst is het volgende: ik leer hem omgaan met teleurstellingen in het leven. Maar: andere ouders vragen steeds aan mij waarom ik niet ga bellen want dat zouden wij wel doen.Toch kwam het toch in mij op om het toch te doen waarom hij specifiek in het andere team zou moeten spelen. Reden waarom ik het erg jammer vind is niet voetbaltechnisch, maar hij had echt een goede connectie met de jongens uit zijn oude team. Dat zie ik in dit team niet gebeuren. Het sociale aspect dus. Wat zouden jullie doen?