Save the date: Zaterdag 24 september 2022, Rotterdam 14.00 -17.00 uur

DEBAT: ‘DON’T TURN YOUR BACK’

 

Het WK voetbal in Qatar komt dichterbij.

 

Tijdens de bouw van de stadions zijn arbeidsmigranten uit Nepal, India en an

dere Aziatische landen uitgebuit. Hoe kon dit gebeuren? Of een betere vraag: hoe voorkomen we dat dergelijke situaties bij een volgend internationaal sportevent ontstaan? Stichting Pro2 organiseert een debat met de KNVB (Gijs de Jong), sportjournalist Hugo Borst, Europarlementariër Lara Wolters, Amnesty International en de VVCS. Wat kan de politiek betekenen? Kun je als journalist wel naar Qatar? Wat is de verantwoordelijkheid van de FIFA/KNVB? Wie vertegenwoordigt de arbeidsmigranten? Hoe verder na Qatar? Bij aanvang wordt de korte documentaire ‘DONT TURN YOUR BACK’ getoond: een verslag van ontmoetingen met migranten en nabestaanden die in de stadions werkte waar het NL elftal gaat spelen. Tevens het laatste nieuws uit en over Qatar en aan het slot van de bijeenkomst wordt een ‘compensatiefonds’ geïntroduceerd.

 

SAVE THE DATE – zaterdagmiddag 24 september Rotterdam. Binnenkort meer informatie. Info@pro2foundation.com https://www.dontturnyourback.com of 06-53761373 (Gerard Arink, voorzitter Pro2 Foundation).