· 

Talenvolle spelers belanden uiteindelijk NIET bij een BVO in het 1e

Volgens mij kun je wellicht de scouts overal wegsturen. Als je ziet wat er in 1e elftallen speelt. Vrijwel geen opgeleide spelers meer. Feijenoord koopt er even 14, PSV koopt er aardig wat, Ajax idem.

 

Noordelijke clubs:

Maar ook clubs als SC Heerenveen plukt half Scandinavië leeg en FC Groningen doet er niet van onder. FC Emmen weet zelfs zuid Amerikanen binnen te halen die ook nog eens 450.000,-- per jaar moeten verdienen. Dan zie je clubs die door privé personen worden geleid.

 

FC Utrecht koopt alles wat ze aan geld kunnen en Fortuna Sittard maakt er een Turks voetbalfeest van. Blijven niet veel clubs over die de opleiding nog waarderen en schaar daar AZ en SPARTA onder die de jeugd nog durven in te passen.

 

Opleiding

Maar je opleiding, je levensader geeft kinderen een kans een jaar te blijven om na dat jaar te mogen vernemen weer op te rotten. Zonder begeleiding, zonder nazorg en zoek het maar uit.

 

Leve het betaalde voetbal en laten we hopen dat een club als Manchester United en Chelsea een jaar tegen degradatie moeten spelen en hun spelers onverhoopt terug moeten sturen naar hun land van oorsprong.

 

Fijn weekend vast en veel plezier bij jullie amateurclub.