· 

Turkish Airlines wordt de officiële sponsor van de UEFA Champions League

Turkish Airlines wordt de eerste luchtvaartmaatschappij die de UEFA Champions League sponsort, waarvan de 2023 finale in Istanbul wordt gehouden.

 

Turkish Airlines, luchtvaartmaatschappij die jaarlijks miljoenen mensen uit 129 landen van de wereld in de lucht samenbrengt, wordt de officiële sponsor van de UEFA Champions League. Deze prestigieuze samenwerking, een van de belangrijkste sponsorovereenkomsten in de geschiedenis van de Turkse sport, is van bijzonder belang aangezien de finale van de UEFA Champions League dit seizoen zal plaatsvinden in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul op 10 juni 2023.

 

De UEFA Champions League-organisatie waaraan Turkish Airlines als officiële sponsor zal deelnemen, bereikt 678 miljoen kijkers in 200 landen via meer dan 70 omroepen en op sociale media. Turkish Airlines zal voor, tijdens en na de wedstrijden een breed scala aan exposure-, logo- en naamrechten hebben, inclusief LED-schermen rondom het veld. Als onderdeel van de deal zal de nationale luchtvaartmaatschappij van Türkiye ook samenwerken met de UEFA Super Cup, de UEFA Futsal Champions League-finale en de UEFA Youth League-finale als officiële sponsor.

 

De aankondiging van de UEFA Champions League-sponsorovereenkomst van Turkish Airlines vond plaats in het Haliç Congress Centre in Istanbul met de deelname van de voorzitter van de raad van bestuur van Turkish Airlines en het uitvoerend comité, prof. dr. Ahmet Bolat, samen met senior executives van Turkish Airlines en UEFA-president Aleksander Čeferin en UEFA Marketing Director Guy-Laurent Epstein.

 

Over de sponsovereenkomst verklaarde de voorzitter van de raad van bestuur en het uitvoerend comité van Turkish Airlines, prof. dr. Ahmet Bolat: “Als nationale luchtvaartmaatschappij zijn we verheugd over onze sponsoring van de UEFA Champions League, een van de grootste sportcompetities ter wereld. Nu ons land zijn vleugels uitslaat naar de 100ste verjaardag van onze republiek, brengen we het merk Turkish Airlines naar nieuwe hoogten. Met deze sponsoring zullen we het merk Turkish Airlines naar vier uithoeken van de wereld brengen en de hele wereld samenbrengen in Istanbul op 10 juni 2023. We geloven in de verenigende kracht van sport die verschillende culturen samenbrengt en we streven ernaar om door te gaan met deelnemen aan 's werelds toonaangevende toernooien.”

 

UEFA Marketing Director Guy-Laurent Epstein zei: “De UEFA Champions League is de grootste clubcompetitie ter wereld en we zijn verheugd met Turkish Airlines als partner. We delen allebei een wereldwijd bereik en verbinden fans uit alle continenten en we zijn verheugd dat hun debuutseizoen als partner zal uitmonden in de finale van dit prestigieuze toernooi dat plaatsvindt op eigen bodem in Istanbul. We delen allebei dezelfde passies en als het gaat om onze samenwerking geloven we echt dat de sky the limit is.”

 

Turkish Airlines was de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die samenwerkte met de UEFA als officiële luchtvaartmaatschappijsponsor voor de UEFA EURO 2016. De luchtvaartmaatschappij realiseerde ook een sponsorovereenkomst met prominente teams zoals FC Barcelona, Manchester United FC, Borussia Dortmund, Olympique de Marseille en River Bord. De commercial "The Selfie Shootout" van Turkish Airlines met Kobe Bryant en Lionel Messi is een van de meest bekeken commercials aller tijden.

 

De nationale luchtvaartmaatschappij ondersteunt naast voetbal verschillende sporttakken en is sinds 2010 titelsponsor van de Turkish Airlines EuroLeague, Europa's belangrijkste basketbaltoernooi. Turkish Airlines biedt ook hoogwaardige ondersteuning voor sporten zoals volleybal, tennis, golf, rugby en ruitersport.