UITNODIGING DEBAT MISSTANDEN WK QATAR ‘DON’T TURN YOUR BACK’

Stichting Pro2 organiseert een debat met als deelnemers Gijs de Jong (KNVB), sportjournalist Hugo Borst, Floor Beumer (Amnesty International), Lara Wolters (Europarlementariër) Willem van Genugten (VVCS, vakbond voor profvoetballers) en Gerard Arink (Stichting Pro2) over de misstanden in aanloop naar het WK voetbal in Qatar. Het debat wordt geleid door Martijn de Greve.

 

Tijdens de bouw van de stadions zijn arbeidsmigranten uit Nepal, India en andere Aziatische landen uitgebuit. Hoe kon dit gebeuren? Of een betere vraag: hoe voorkomen we dat dergelijke situaties bij een volgend internationaal sportevent ontstaan?

 

Wat kan de politiek betekenen? Kun je als journalist wel naar Qatar? Wat is de verantwoordelijkheid van de FIFA/KNVB? Wie vertegenwoordigt de arbeidsmigranten? Hoe verder na het WK?

 

Bij aanvang wordt de korte documentaire ‘DONT TURN YOUR BACK’ getoond: een verslag van ontmoetingen met migranten en nabestaanden die in de stadions werkten waar het NL elftal gaat spelen.

 

Aan het eind van het debat is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en is er het laatste nieuws uit en over Qatar. Tevens wordt een ‘compensatiefonds’ geïntroduceerd.

 

Het debat vindt plaats zaterdagmiddag 24 september in Zeist. Aanmelden via info@pro2foundation.com

 

Zaterdag 24 september

 

Hotel Oud London - Woudenbergseweg 52 (naast de KNVB) - Zeist

 

Van 15.00 -17.15 uur – inloop vanaf 14.30 uur

 

(na de persconferentie van het Nederlands Elftal)