Fietsenstalling bezorgt warme douches bij sv TOP

Bij sv TOP speelt er al een tijd lang onvrede over een tweetal onderwerpen, namelijk onvoldoende mogelijkheid om fietsen te stallen en koud water uit de douches in de kleedkamers doordat de boiler niet altijd presteert. In combinatie met het thema duurzaamheid heeft Mike Uijen beide problemen aangepakt door te zoeken naar een oplossing met meerdere partijen. Dit heeft geleid tot een fantastisch projectplan wat nu uitgevoerd gaat worden, doordat er overeenstemming is bereikt met alle betrokkenen.

 

Er zal bij sv TOP een fietsenstalling worden gebouwd door leerlingen van onderwijsinstelling Het Hooghuis in Oss. Het gaat om een fietsenstalling van zo’n 40 m2 waar 40 fietsen geplaatst kunnen worden. De realisatie zal mede onder begeleiding zijn van een aantal gastlessen, waarbij leerlingen tijdens dit project worden opgeleid en kennis zullen maken met de praktijk. Deze gastlessen zullen mogelijk worden gemaakt door Kemkens, Baaijens Metaal, Thijssen Elektro en Dombosch Bouw. Door dit collectieve initiatief heeft sv TOP een bouwvergunning verkregen van de Gemeente Oss.

 

Met de bouw van deze fietsenstalling lossen we ook direct het andere urgente probleem bij sv TOP op, namelijk de koude douches. Immers, de fietsenstalling zal worden gekoppeld met een nieuwe, duurzame installatie in de kleedkamers van sv TOP. De nieuwe fietsenstalling zal stroom opwekken door middel van zonnepanelen op het dak en op die manier zal een warmtepomp gaan zorgen voor warm water. Lees verder bij sv TOP