PRESTIGIEUZE PRIJS VOOR FUTURE GOALS PROJECT VAN SANDALS RESORTS EN AJAX

1. Future Coaches geven klassikale lessen over persoonlijke ontwikkeling en milieubewustzijn met behulp van leerboeken en activiteiten.
1. Future Coaches geven klassikale lessen over persoonlijke ontwikkeling en milieubewustzijn met behulp van leerboeken en activiteiten.

Trainingsprogramma milieu, gemeenschap en 'life skills' gestart op Curaçaose scholen

 

WILLEMSTAD, CURAÇAO, 29 september 2022. Met de start van het nieuwe academische jaar heeft Sandals Resorts International, samen met zijn filantropische tak, de Sandals Foundation, leden van Ajax Coaching Academy en de lokale organisatie Favela Street, de aftrap gegeven voor het Future Goals-schoolprogramma; een uniek initiatief dat steunt op de aantrekkingskracht van het voetbal bij jongeren. Die worden getraind in levensvaardigheden en hen in staat stelt om voor hun omgeving te zorgen.

 

Bewustwording Op het Niewindt College in Willemstad maakten leerlingen van groep zes kennis met het voetbal- en levensopbouwcurriculum, geïnspireerd door de succesprincipes van Ajax en de duurzaamheidsdoelstellingen van de Sandals Foundation. "Het is het doel van Ajax om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen van het voetbal genieten, terwijl we onze kernprincipes meegeven: discipline, respect, teamwork, creativiteit en de beste willen zijn. Alleen al op basis van de betrokkenheid van de kinderen is het programma goed van start gegaan", zegt Menno Geelen, Ajax CCO. "Future Goals faciliteert voetbal in het Caribisch gebied op een manier die het milieu ondersteunt en onze natuurlijke hulpbronnen beschermt", zegt Patrice Gilpin van de Sandals Foundation. "Het programma wapent de volgende generatie tot het bewerkstelligen van duurzame veranderingen door hen uit te dagen om kritisch te kijken naar gewoonten en gedrag, zowel privé als in hun gemeenschappen."

 

Leerlingen van 8 tot 12 jaar op bijna 40 basisscholen op Curaçao krijgen een 8-weekse training met klassikale en veldlessen door lokale Future Coaches, geselecteerd uit de jeugdorganisatie Favela Street en getraind door Ajax-coaches. Deelnemende scholen ontvangen twee Future Goals met palen, door het locale bedrijf Limpi Recycling gemaakt van plastic afval en gerecyclede visnetten die op zee verloren zijn gegaan. Elke school zal ook worden voorzien van 14 Adidas-ballen en krijgt technische voetbalvaardigheden. Met als hoogtepunt een nationaal voetbaltoernooi.

 

Als onderdeel van een intensieve train-de-trainers-workshop door de Ajax Coaching Academy en Favela Street werden eerder deze maand 12 Future Coaches gehost door het luxueuze all-inclusive resort Sandals Royal Curaçao. Om daar onder meer uit de eerste hand te ervaren hoe het bedrijf, via de Sandals Foundation, grote invloed heeft op onderwijs, de gemeenschap en milieubewustzijn van Caribische gezinnen.

 

Prijs en erkenning van European Club Association (ECA) Future Goals is ook in de voetbalwereld niet onopgemerkt gebleven. Tijdens ECA General Assembly op 22 en 23 september in de Turkse metropool Istanbul ontvingen Sandals Resorts en Ajax de ECA Corporate Partnership Award voor hun baanbrekende initiatief en creatieve benadering van duurzaamheid met Future Goals. De European Club Association vertegenwoordigt alle 246 clubs die Europees voetbal spelen; Champions League, Europa League & Conference League. Ajax was een van de slechts vier clubs is die genomineerd waren voor deze prestigieuze prijs. De club viel samen met Sandals Resorts in de prijzen op basis van de gedeelde merkwaarden, creativiteit, impact voor fans en innovatie.

 

Voor meer informatie bezoekt u de website van Sandals Resorts of van Future Goals.