De KNVB heeft een onderzoek gepubliceerd. Voortbestaan clubs op de tocht

De KNVB heeft maandag een onderzoek gepubliceerd waarin naar voren komt dat 38 procent van de Nederlandse amateurvoetbalverenigingen vreest voor het voortbestaan van hun club. Dit alles heeft te maken met de fors stijgende energieprijzen.

 

Eind september hield de bond een enquête onder alle Nederlandse voetbalclubs. De sombere resultaten daarvan werden maandag op de site van de KNVB gepresenteerd. Om snel verbetering te boeken, richt het zich tot Den Haag. 'De KNVB roept de overheid op om vaart te maken met de compensatieplannen. De hoge energieprijzen eisen hun tol bij verenigingen.'

 

In het onderzoek valt te lezen dat bijna de helft van alle Nederlandse clubs een variabel energiecontract heeft. Lees verder op Voetbalprimeur