Groepsdynamiek, hoe werkt dat?

Een groep is natuurlijk een verzameling individuen, met eigen karakter en humeuren. Soms is de onderlinge dynamiek superpositief en lijkt alles vanzelf te gaan. Soms gaan de dingen stroef en moeizaam. Vaak is het lastig te benoemen waar het precies aan ligt, maar jij als trainer zou er graag iets aan die onderlinge dynamiek willen veranderen.

 

Hoe creëer je een sfeer waarin de neuzen dezelfde kant op staan en waarin ieders kwaliteiten tot hun recht komen. Een sfeer waarin kleine gedoetjes niet uitgroeien tot grote kwesties. Sterker: hoe kun je de kleine gedoetjes benutten om de sfeer en de dynamiek te verbeteren. Zodat het gezamenlijk resultaat er op vooruit gaat. Topcoaches zijn hier een meester is. Bij hen is het team meer dan een optelsom van individuen. In deze workshop krijg je enig zicht op de mechanismes van groepsdynamiek en hoe jij als trainer daar invloed op kan uitoefenen.

Lees verder bij Amsterdam