Belangenorganisaties: ‘Minister laat sportclubs aan lot over, rampscenario is reëel’

De zes miljoen euro die minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) wil uittrekken om amateursportverenigingen te ondersteunen bij de oplopende energiekosten is absoluut onvoldoende om de kaalslag die in de sportwereld dreigt te voorkomen. Dat zeggen het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) en de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) na een bezoek aan de Tweede Kamer vandaag. ‘Het is minachting voor de sportclubs.’

 

De RVVB en de BAV zijn afgelopen dinsdag in Den Haag ontvangen om bij de vaste kamercommissie hun zorgen uit te spreken over de toekomst van sportclubs in Nederland. Beide organisaties lieten afgelopen weken een enquête invullen door hun achterban. De resultaten zijn schrikbarend. Alleen in het amateurvoetbal dreigen duizend verenigingen volgend jaar te bezwijken onder de stijgende energiekosten. Lees verder bij BAV