· 

Column: Dan nog even het volgende......

Afgelopen jaar was nog niet eens een verkeerd jaar. Scouting was volop, diverse locaties in Nederland en België. Ook de AMVA werd steeds groter, meer teams en steeds sterker. Met als hoogepunt meiden kunnen aanbevelen bij diverse BVO 's waar we het uiteindelijk voor doen. Vanuit de scouting werden spelers uitgenodigd om een stage te doen en dat was al een mooie boodschap voor het kind die het betreft. Ook bij de meiden dit seizoen, zijn er een aantal op stage bij BVO's en TOPklasse clubs. Hoe mooi kun je het hebben. Het mooie is dat al die meiden met plezier komen trainen.


Zien wie (kader?) een hekel heeft aan meiden die bij de jongens voetballen, liever tegen de wil in een meisjesteam stoppen of in een lager jongens team voetballen, zonder schade aan te richten bij een 1e selectieteam. We helpen ze dan zoveel mogelijk om hogerop te kunnen. Van die meiden zijn een aantal dus op stage en gaan er meer volgen.     

 

Dan de aanstelling bij sv Bernardus, bewuste keuze, een middelgrote club, gemoedelijk en proberen de trainers te helpen in hun verdere ontwikkeling. Dat is leuk om te doen en moet eerlijk zeggen dat samen met de coördinatoren er nu iets staat waar trainers mee verder kunnen en samenwerken met Trainerssite om de optimale oefenstof aan de trainers aan te bieden. Dan hebben we echter nog wel wensen.

 

Wensen

Zo zouden we toch in de nabije toekomst graag de stap met de AMVA maken naar RKDES, aangezien Danny vanuit Ludios daar aanwezig is en mij kleinkind Djoa er al voetbalt in de 10.1. Zo is de familie compleet en zou het mooi zijn als ook een mooie vrouwen tak opgebouwd kan worden met talentvolle meiden vanuit de AMVA. En waarom ook niet? Inmiddels kan ik wel stellen dat de 1e brief naar de TC is verzonden en hopen hierop binnenkort een reactie te krijgen.   

 

Vanaf 2023 gaan we verder met de Scouting en inmiddels hebben we een heuse scoutinggroep app met 18 deelnemers waarin veel met elkaar wordt gecommuniceerd. Spelers verder helpen in hun ontwikkeling. Daarnaast het vervolg bij sv Bernardus als HO en daarnaast de AMVA met als uitdrukkelijke wens deze te integreren in een club en als team de competitie in te gaan.

 

Studio in Aalsmeerderbrug

Naast de 2 Video TV opnames van voor de Corona crisis wordt nieuw leven ingeblazen en komt de 3e uitzending al op 31 januari en een week later met de AMVA waarin een paar meiden gaan vertellen hoe ze bij de AMVA terecht zijn gekomen en welke dromen ze hebben. In deze aflevering stellen we meiden, Lisa, (v/h DTS en nu Excelsior),  Joyce Angenent van GVVV (Veenendaal), Kyana Derweduwen (RSC Anderlecht Brussel) aan u voor. Omdat we live gaan kun je in de uitzending meepraten en vragen stellen.

 

Onze eerstvolgende scoutingsdag is in Almelo en doen we dat binnen waarbij kunstgras is aangelegd, zodat we zeker weten dat we in de winter gewoon door kunnen gaan. 5 Maart een mooie Nationale Scoutingdag voor Meiden in het Stadion van TOP Oss en waarvan inmiddels de 50e inschrijving binnen is.

 

Wat viel me nog meer op

Veel haat en nijd tussen spelers onderling, het kader en de scheids, Iets van alledag maar we kunnen wel realiseren dat we met de dood van Richard Nieuwenhuizen, 10 jaar geleden, niets geleerd hebben. Ook de helpende hand om het vrijwilligersprobleem op te lossen wordt steeds minder de helpende hand waardoor kantines, complexen e.d. eerder sluiten. Hierdoor weer mopperende ouders en wellicht kunnen we mensen interesseren om gewoon op en langs het veld eens vragen om iets nuttigs te doen voor de club. Maar ook bij kader/trainers zien we dat vaak kampioenschappen belangrijker zijn dan het opleiden, beter maken van kinderen. Je wordt ermee plat gegooid op sociale media.

 

Nog aan paar jaar te gaan en steeds meer kijken we terug op onze carrieres en moet toch eerlijk bekennen dat mijn leukste tijd bij sc Voorland (8 jaar) was, waarbij we de B interregionaal mochten trainen en coachen, ik binnen 2 wedstrijden na aanvang van het seizoen werd doorgeschoven als trainer van het 1e elftal.  Op een haar na kampioen  na winst in de nacompetitie. En jaren later worden gebeld door de huidige voorzitter (oud speler van SC Voorland die ik trainde) van JOS/Watergraafsmeer om eens naar de jeugdopleiding te gaan kijken. 

Wellicht komt ooit het cirkeltje rond en eindig ik mijn voetbalcarriere in het Amsterdamse. Who knows. 

Daarnaast hopen we dat de oorlog in Oekraine snel wordt beïndigd  en dat Rusland  voor de kosten gaat opdraaien en dat de oorlogsmisdadigers worden uitgeleverd aan het strafhof. Niet de inwoners maar al de bestuurders en regering van dit enorme land. De ouders van de toeslagen affaire hun verdiende geld terug krijgen en dat de Groningers eens op een goede manier worden geholpen.

 

Namens het team van Voetbal Totaal wensen we iedereen een Corona vrij jaar, vooral gezondheid en veel voorspoed in 2023.