Vrouwen in de topvoetbalcompetitie vallen onder sectie betaald voetbal

Tijdens de najaarseditie van de bondsvergadering is formeel besloten dat de Azerion Vrouwen Eredivisie, de Beloftencompetitie Vrouwen en de KNVB-bekercompetitie voor vrouwen onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van het betaald voetbal verder gaan.

Onze mening is dat je hierdoor een gesloten competitie krijgt zonder deelname van clubs in de topklasse. Terwijl deze clubs veelal financieel er beter voor staan dan menig "betaalde club". Hoe kan het dat BVO 's ze redelijk makkelijk kunnen instromen?

 

Is deze beslissing ook genomen met de goedkeuring van de clubs in de TOP klasse. Maken we het voetbal in de hoogdte divisie wel aantrekkelijker en zien we dat TOP klasse clubs het regelmatig opnemen tegen Eredivisieclubs en deze clubs veelal het onderspit delven? Kan het ook zo zijn dat we de TOPklasse niet kunnen omvormen naar een 1e divsie met promotie en degradatie. Ook deze clubs door er alles aan de opleiding te professionaliseren. Maar als het toch zo makkelijk gaat waarom geen promotie bij de mannen uit de  2e divisie?

 

Vrijwel alle clubs die momenteel uitkomen in de Azerion Vrouwen Eredivisie zijn betaald voetbalorganisaties(kan ook niet anders, dan had een Daestum allang in dezedivisie moeten uitkomen. Valt ook onder sectie amateurvoetbal. De besluitvorming verschuift nu van de ledenraad naar de algemene vergadering betaald voetbal en daarmee naar de BVO's, die meer en meer betrokken zijn bij het vrouwenvoetbal. De organisatie van deze competitie werd binnen de KNVB al uitgevoerd door de experts van het betaald voetbal.

Wil je meer lezen? Kijk op de site van de KNVB