Influencers in het voetbal geeft ook meer mogelijkheden voor clubs, bedrijven...

Marketing is nog steeds iets wat in je jonge jaren is meegegeven. Opgeleid op mediagebied. Kranten, tijdschriften, radio, televisie, buitenreclame enz. Maar dat in de jaren 2000 een enorme een enorme explosie en toename geweest in allerlei vormen van online media. In het begin was iedereen best wel huiverig meet de start van Hyves, het eerste sociale medium die we in Nederland kenden. Later volgenden er veel meer van Amerikaanse komaf met Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram, Youtube, Google display, Pinterest, Whatsapp, het Chinese TikTok en wellicht dat ik er een paar vergeten ben. De mogelijkheden zijn legio en soms weten bedrijven niet meer wat er kan en hoe het ingezet kan worden. Kranten en tijdschriften kregen het steeds moeilijker, Radio en TV verschuift vooral bij de jongeren naar online en langzamerhand zie je dat budgetten steeds meer ingezet worden in sociale media om je doelstelling te behalen.

 

VOETBAL:

Zo ook in het voetbal waarbij we in de studio interviews oipnemen met interessant mensen van verenigingen met interessante verhalane. 31 januari beginnen we ermee en worden de eerste interviews online gezet. Waarom zetten we nog zo weling pedagogiek in, terwijl dat steeds belangrijker wordt dat alleen maar training geven. RKDES is toonaangevend en gaan hier meer over vertellen met hun samenwerkingspartner Ludios. In februari gaan meiden vertellen wat hun toekomst is, er voor over hebben om zover te komen en waarom de AMVA hun daarbij kan helpen. Hard werken zal beloond worden en dat zien we al terug op de trainingen.

 

INFLUENCE:

Ook dat is een nieuw begrip in medialand. Je hebt een grotere kans om je product te verkopen met influencer marketing omdat je product– in tegenstelling tot advertenties en reclame – niet offline gehaald wordt na een campagneperiode. “Een samenwerking met youtuber Dylan Haegens leverde bijvoorbeeld een miljoen views op. Een jaar later was het aantal views drie miljoen omdat de video’s online blijven staan. Zo kan een bericht van een influencer steeds tot nieuwe verkopen blijven leiden. Bovendien hoef je zelf geen tekst, beeld of advertenties te maken. Dat doet de influencer, waardoor je tijd en geld bespaart. Ook kun je deze content daarna nog weer gebruiken op je eigen social media, website of webshop.”