Ingekomen: Ouders en sportvereniging...gaat dat altijd zo?

Mijn zoon zit sinds een poosje op een balsport. Zelf heb ik nooit zoiets gedaan, dus ik wordt voor het eerst geconfronteerd met het zgn “sportverenigingsleven”. Pfff. Wat een lawine aan regeltjes, taken, verplichtingen voor leden en vooral ook ouders van de leden. Denk aan “verplicht” vergaderen, scores bijhouden, fluiten, tenues wassen, rijden natuurlijk, loten verkopen, bardiensten etc. Nou is het zo dat ik met alle liefde naar een teamouderoverleg kom, clubactie loten verkoop ten bate van de vereniging, of een keer scoor. Maar zodra er bijstaat dat dit verplicht is, is het voor mij klaar: dan heb ik er geen zin meer in. Twee vragen aan medeouders:

 

1. Is dat eigenlijk normaal? Gaat dat in alle verenigingen zo?

 

2. Is het mogelijk balsporten zonder verenigingsverband te doen, in een sportschool tegen betaling bijvoorbeeld? Zelf sport ik (fitness en aerobics) in een sportschool, weliswaar tegen een flink bedrag maar daarvoor dan wel professioneel les/training en geen verplichte taken en verplichtingen in mijn schaarse vrij tijd. Zoiets heb ik echter voor balsport nog niet gevonden: bestaat het?