Brief van ouders: Moet ik er iets mee? zoon van 13 en voetbal

Hun oudste zoon is pas onlangs gaan voetballen, net voor de zomervakantie. Dat heeft diverse redenen waarom het pas zo laat is. Hij is ingedeeld bij de JO15.3 en dan in het laagste elftal. Hij heeft ook niet echt voetbaltalent dus in die zin vind ze dat vrij logisch dat hij laag is ingedeeld. Nu echter begint de leider/trainer steeds vaker tegen hem te zeuren, over zijn voetballen, dat hij niet voldoende inzet toont, enz. Hij stelt hun zoon steeds in de spits op en laten we wel wezen, voor spits moet je nog wel een beetje talent hebben. Hij zegt, dan moet de bal naar hem komen, maar als hij dan niet naar de bal komt heeft hij ook weer commentaar. Nu vanavond bij de training heeft hij gezegd dat hun zoon ook weer niet voldoende inzet liet zien.

Zeggen erbij dat hij elke week braaf 2 keer per week traint! Waar andere spelers het nogal eens laten afweten, is hij er elke training. Maar nu zegt hij dat hun zoon eigenlijk beter nog bij de JO13' ingedeeld had kunnen worden en dat hij voortaan nog maar een halve wedstrijd opgesteld zal worden. Ze vinden dat eigenlijk nogal oneerlijk! De ouders weten ook wel heus wel dat het geen toptalent is, en dat er echt wel wat meer pit in mag, maar, zo kunnen ze in dat elftal nog wel een paar aanwijzen! Deze trainer/leider heeft al één speler "weggepest" en het lijkt er op dat hij dat met hun zoon nu ook aan het doen is, en hebben sterk de neiging hier toch wel wat van te zeggen, zeker gelet op de inzet van andere spelers die niet eens de moeite nemen om te komen trainen! Zijn zij zo'n zeur? (en wilden al voorstellen dan nog maar de helft van de contributie te betalen, mag hij de andere helft voor zijn rekening nemen. Wat is jullie mening?