Wel van oktober maar toch: Victoria’28 stuurt hele elftal van Yaniek (13) naar huis:

 ‘Als geen ouder wil helpen, houdt het op’

 

Yaniek voetbalt sinds zijn zesde bij Victoria’28. Zeven jaar is de Enschedese club zijn thuis en hij heeft er vrienden. Dat is nu voorbij. Zijn team is per direct opgeheven, omdat niemand het wil trainen. „Voor een jongen van 13 is geen plek”, zeggen zijn ouders. „Hij is boos en verdrietig, en wij ook.”

 

Yaniek Boes (13) voetbalt in een van de vier jeugdelftallen (JO15) van Victoria’28. Hij traint doordeweeks, in het weekeinde zijn er wedstrijden en hij voelt zich thuis bij de club. Dat is allemaal in één klap voorbij. Victoria heeft per direct twee van de vier elftallen geschrapt, omdat er onvoldoende trainers en begeleiders zijn. Geen trainingen meer, niks.

 

De ouders werden per app op de hoogte gebracht. ‘Enorm vervelend’, app’te de technische commissie. Ze kunnen hun kinderen overschrijven naar een andere club. ‘We hopen dat uw zoon/dochter wellicht elders het plezier in voetbal vindt.’ Dat was het dan, buiten de poort gezet. De ouders van Yaniek zijn verbijsterd. „Niet meer welkom. Geen alternatief, niet meetrainen met een ander elftal. Er kan niets”, aldus moeder Nicole Boes.

 

Het probleem, zegt de vereniging, is dat er geen mensen zijn om de twee jeugdelftallen te begeleiden. Er is één trainer beschikbaar, maar dat is niet genoeg, vindt de club. Ouders mogen ook trainen, maar een oproep leverde niets op. Niet alleen is er geen extra trainer gevonden, er zijn evenmin rijders, vlaggers en elftalleiders. ‘Aangezien dit alles niet van de grond is gekomen zien wij onvoldoende draagvlak om het elftal staande te houden.’

 

Dus trekt Victoria de stekker eruit. Voor Yaniek, zijn teamgenoten en voor de ouders onbegrijpelijk. „Enschede en Sportaal hameren erop dat iedereen moet bewegen. Ouders die geen geld hebben krijgen het lidmaatschap vergoed. En mijn zoon wordt er nu gewoon uitgeflikkerd.”

 

Lees verder op het AD.nl