Grensoverschrijdend gedrag in de sport (aftrap)

Seksueel misbruik, mentale of fysieke mishandeling. Het komt niet alleen voor in de turnsport en topsport, al lijkt het daar misschien wel op door verhalen die de afgelopen periode in de media verschenen. Het aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag in de sport is in de laatste jaren toegenomen, blijkt uit de laatste cijfers van het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN), dat aan sportkoepel NOC*NSF is aangeboden. De meeste meldingen komen uit de breedtesport. Een belangrijk thema voor sportverenigingen.

 

Op woensdag 12 april start Rotterdam Sportsupport daarom een tweedelige training voor bestuurders, trainers en andere clubvrijwilligers van Rotterdamse sportverenigingen. Grensoverschrijdend gedrag binnen de sport is meer dan alleen seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook pesten, dopinggebruik en integriteit zijn hier bijvoorbeeld onderdelen van. Lees verder op Rotterdam Sport Support