Binnengekomen: Mijn zoon moet selectiewedstrijden spelen...nu al nerveus!

Onze zoon van 12 jaar is een sportief kind , voetbalt lekker en speelt graag. Hij zit op een voetbal en op dansles. In beide is hij erg goed. Met voetbal werd hij nu vandaag gevraagd via de mail in maart mee te doen om mee te doen met het selecteren voor de JO13.1.

 

Op zich allemaal leuk, en we zijn ook echt trots op hem natuurlijk. We twijfelen echter wel of hij nu bij voetbal ook op deze manier geselecteerd moet worden want kennen ze hem niet van een jaar voetbal spelen? Worden kinderen niet nerveus van als die trainers en scouts die maar allerlei dingen opschrijven? Is het niet beter hem gewoon door het seizoen heen te bekijken? Op dansles doen ze dat niet en gaat hij gewoon een stap verder omhoog.

 

Nu blijkt ook dat zijn buurjongen die nog in de JO10. 2 speelt ook mee moet doen met zijn leeftijdsgenoten en ook geselecteerd moet worden voor komend seizoen. Je ziet ze het hele seizoen en moet je in een wedstrijd onderling waar de spanning te snijden is, je talent laten zien!

 

Is dat niet wat overbodig en als je kinderen hele seizoen al ziet kun je ook de kinderen van de lagere teams toch bekijken? Nu is de vraag is dat gewoon, overdrijf is of moet hij wel op voetbal blijven als dat allemaal zo streng gaat?

 

Onze zoon wil niets liever dan in de 13.1 meespelen.

 

Wat zouden jullie doen?