Enorme uitdaging tegen jongens! Feijenoord scout was er ook!

 Meiden van de AMVA lopen de komende wweek weer stage. We hebben diverse meiden kunnen doorsturen met de vraag een stage aan te bieden!!! Kom je 10 maart naar de AMVA? Heb je dromen? Speel je voor je gevoel te laag en wil je hoger? Wij hebben de connecties!

 

Nu ook over de wedstrijd van gisteren:

 

Gisteren gespeeld tegen sv Bernardus JO17.1 met aanvulling vanuit JO19.1

 

Je ziet dat jongens graag willen winnen van de meiden. Fysiek sterker, handelingssnelheid hoger en waar we het beter konden doen hadden we minder ruimte weggeven. De trainer had ik gisteren aan de lijn en de jongens vonden het fijn zoveel ruimte te krijgen. Daarom ben ik als ex scout en opleider bij de KNVB voorstander van zo lang mogelijk bij de jongens te voetballen. Een paar meiden doen dat. De meesten (nog) niet. Sommigen zeggen wel we spelen tegen jongens maar het gaat ook om training tussen de jongens. Wil je aanhaken en hoger niveau aantikken. Een mooie les voor ons om nog sterker tegen jongens voor de dag te komen. Speel je vaker tegen hen zie je dat het steeds beter wordt. Helaas deden een paar mee van de JO19.1 mee waaruit bleek dat ze in den beginne angst hadden voor de meiden. Feijenoord was er ook en heeft talentvolle meiden opgeschreven. Op zich een nuttige wedstrijd

 

We willen als team nog hogere stappen zetten en oefenen, oefenen, oefenen is de beste graadmeter. Daarnaast willen we einde seizoen kijken naar de mogelijkheid een weekendafsluiting met alle speelsters en ouders met trainen, spelen in combi met een Fletcher hotel. Indien het lukt.

 

Seizoen 2023-2024

 

10 maart komen 30 nieuwe meiden zich presenteren om te kijken of het een goed niveau is. Dit gaat om meiden die na de zomer kunnen aanhaken. Wil je na de zomer ook nog blijven dan kan dat uiteraard. Meiden die naar een BVO gaan daar eindigt het AMVA avontuur omdat die veelal vrijdags ook trainen.

19 maart gaan 17 meiden bij AMVA in België op locatie vv Hoogstraten zich laten zien en vanaf

5 mei kunnen we terecht op locatie WSV Apeldoorn. Waar Michel Boerebach de training gaat leiden voor de meiden uit Oost, Noord en Midden Nederland.