RKDES biedt jongens de perfecte stage plek aan...ook nog pedagogisch opgeleid

Momenteel lopen een behoorlijk aantal jeugdigen uit (de omgeving van) Kudelstaart stage bij RKDES. Een samenwerking met alleen maar winnaars. De sport en bewegen stagiaires (ALO, ROC TOP, Cios, InHolland) leren in de praktijk voetballers en voetbalsters te trainen, te coachen, te begeleiden. Voor de jeugdleden van RKDES is het heel leuk om training/coaching te krijgen van mensen die soms maar een paar jaar ouder zijn.

 

Hans van Kasteren (76) loopt al jaren mee als Initiator van het hele jeugdproces, maar zoveel stagiaires als momenteel heeft hij nog niet eerder gezien. Bij RKDES, dat als leerbedrijf SBB erkend is, lopen gemiddeld 2 a 3 stagiaires rond van MBO College Amstelland. Natuurlijk kost het tijd en energie, maar het geeft energie en is belangrijk voor zowel de stagiaires als voor de club.

 

“Sport is een middel om de jeugd te ontwikkelen voor de maatschappij; je leert omgaan met verantwoordelijkheden, sociaal omgaan met elkaar, in een team werken en vreugde en teleurstellingen te ervaren” Binnen RKDES is aandacht voor het ontwikkelen van jeugd en de begeleiders (coaches/trainers) en met stagiaires krijgt dit een extra boost”

 

“De ideale begeleider biedt structuur, werkt planmatig, geeft individueel aandacht, beschikt ook over de vaardigheid een team te smeden en te laten renderen. Het is belangrijk om (jonge) spelers te ontwikkelen en aan te moedigen en zo te ontwikkelen dat dit past bij de leeftijd en het individu.” Trainer/coaches en stagiaires kunnen tijdens de stage leren van elkaar, elkaar helpen en dit geeft veel plezier en energie.

 

“Natuurlijk heeft niet alleen RKDES een rol in de begeleiding, maar ook de school en ouders van het kind zijn een belangrijke schakel binnen de ontwikkeling van het kind. RKDES probeert bij de eerste introductie met de ouders duidelijk aan te geven waar de club voor staat, de manier van werken, het proces, de keuzes die gemaakt worden en welke verwachtingen ze hebben van wat ouders wel en misschien juist niet moeten doen. Eerlijk is eerlijk wij moeten ons hier ook continu in ontwikkelen; doordat je werkt met vrijwilligers veranderen de mensen om de zoveel tijd en dit maakt dat je hier continu aandacht aan moet besteden”.

 

“De begeleiding van de stagiaires door onze Praktijk Begeleiders kost best veel tijd want net zoals bij voetbal gaat het ook hierbij om leren en presteren; de stagiaires willen goede cijfers scoren op school en RKDES wil hiervoor de juiste faciliteiten en begeleiding bieden. Hopelijk blijven de stagiaires ook na hun stage betrokken bij RKDES zodat we blijven scoren”.

Bron: RKDES