Jonkies' van AZ walsen ook over Real Madrid heen...Opleiding is top

Wat quotes:        

Voedingsbodem voor succes Het is niet de eerste keer dat het jeugdteam van AZ een grote tegenstander uit de weg ruimt. Zo won onder-19 eerder onder meer met 5-0 van Eintracht Frankfurt en met 3-0 van FC Barcelona.

 

Het voetbalprogramma dat jeugdspelers van AZ voorgeschoteld krijgen, is volgens trainer Jan Sierksma en hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg de voedingsbodem voor de successen.

 

Zo komen negen van de elf basisspelers uit Noord-Holland. Mexx Meerdink kwam op zestienjarige leeftijd over van De Graafschap, Beukers komt uit Spakenburg.

 

Doordat de meeste spelers lang bij AZ spelen, zijn ze volledig onderworpen aan 'het programma'. De bovenstaande zaken zijn hier onderdeel van, maar Brandenburg noemt nog meer dingen die laten zien wat het programma behelst. Lees verder bij NOS.nl