Ingekomen: mijn zoon als enige in een lager voetbalteam, wat moet ik doen?

Mijn zoon van 12 speelt al jaren in een team, het "hogere" team. Nu is hij voor het nieuwe seizoen als enige van zijn oude team in een ander, (lager) team geplaatst. Reden hiervoor is de puzzel zijn die ieder seizoen ingewikkeld is. Hij was in zijn team niet de beste, maar ook niet duidelijk de slechtste. Hierover wordt je niks over medegedeeld. Hij vindt het heel erg. Het team waarin hij komt, waarvan hij de spelers ook kent, is tamelijk ongemotiveerd, veel meer los zand dan zijn oude team en hij heeft er geen vrienden.

 

Ik twijfel als ouder nu. De meest overheersende nu is: ik leer hem omgaan met teleurstellingen in het leven. Maar: andere ouders vragen steeds aan mij of ik geen contact ga opnemen met de club, dat zouden zij namelijk wel doen. En eerlijk gezegd was dat mijn eerste instinctieve reactie: wat krijgen we nou, mijn kind als enige verstoten, daar ga ik iets aan doen - zoiets. Reden waarom ik het erg jammer vind is niet van voetbaltechnische aard  maar hij had echt een goede aansluiting met de jongens uit zijn oude team. Dat zie ik in dit team niet gebeuren. Het sociale emotionele aspect dus.

Wat zouden jullie doen?