Was mooi weer gisteren...bij uitstek ideaal voor het Flessenspel

Het was gisteren echt mooi weer. Aangezien ik veel aan sport mag doen bedachten we het Flessenspel. Gewoon een pilot om te klijken of deze kinderen op de BSO het leuk zouden vinden.

Elke dag drinken de kinderen melk in de pause en bewaarden we de flessen. Uiteindelijk hadden we een proef met 6 flessen en deden jongens en meiden mee.

Volle flessen en ongeveer 10 meter onderlinge afstand. Binnenkant voet passen, mikken en scoren. Bij sommigen ging de passing verkeerd en mocht ze helpen het juist speelbeen te gebruiken en hoe zet je je standbeen neer. Daarna zag je dat het vooral bij een paar spelers dat veel beter ging.

Omdat ze te dicht bij hun fles stonden kon het water door een goed schot uit de fles schieten waarbij broeken nat konden worden. Sip kijkend vragen we dan naar een oplossing. Hij is nu nat maar zie jij de zon in de hemel? "Ja meester dat zie ik, oh dan weet ik vrijwel zeker dat je broek snel weer droog is." Ze hebben er plezier aan beleefd en vroegen daarna...Volgende keer weer?

 

Spelregels:

1. Iedere speler krijgt een plastieke fles gevuld met water. Iedereen moet zijn fles voor zich neerzetten zonder dop! Een andere speler heeft een bal en probeert de fles van iemand anders omver te schieten. De speler wiens fles omver gegooid is, loopt achter de bal en pas als hij deze heeft mag hij zijn fles rechtzetten. Het is de bedoeling dat de fles zo lang mogelijk gevuld blijft met water. Om het makkelijker te maken..bal schieten.

2. Fles valt om en eerst je fles neerzetten en dan je bal pakken en naar je beginpunt.