Ingezonden: steeds die bal in de tuin...en wat nu?

We hebben gezellige jeugd die bij ons op de plein zo en dan even een balletje schieten. Daar is niks mis mee, ze bellen regelmatig netjes aan als de bal bij ons in de tuin komt, voorheen was het over het poortje heen klimmen enzovoorts.

 

Nu is het niet meer balletje schieten, maar extreem hard voetballen. Dus bal schiet steeds vaker de tuin in en knalt tegen onze raam. We maken afspraken met de jongens, als jullie hard willen voetballen ga dan aub de voetbal veld op die hier 1 km vandaan is. Jongens zeggen prima dat zullen we doen. Maar helaas vergeet het maar, ze blijven op het pleintje en ieder keer knalt de bal weer tegen onze raam. Zo heb ik de maatregel genomen om de bal niet meer terug te geven, als ze zo door blijven gaan, dat is dus gebeurd. Jongens 15/16 jaar schakelen hun pappie in. Vader komt, en schreeuwd en scheld dat wij de bal terug moeten geven anders zou hij het poortje in trappen. Wat moet ik hiermee? Praten met hun is niet te doen, ze kunnen alleen schreeuwen en schelden...Wie heeft advies?