Ouders willen geen bullebak als jeugdtrainer

Als hij maar niet te veel doorboomt over 3-5-2 en inverted wingbacks: ouders van jonge voetballers willen vooral dat de trainer van hun zoon of dochter pedagogische in plaats van voetbaltechnische kwaliteiten heeft.

 

Kinderen hoeven niet per se te presteren als ze sporten. Plezier en veiligheid zijn minstens zo belangrijk. Als dat op orde is, is de kans groot "dat ze een leven lang met plezier sporten en bewegen", zegt de Nederlandse Sportraad woensdag in een advies aan sportminister Conny Helder.

 

De raad adviseert de minister om ervoor te zorgen dat kinderen in 2030 een "goed pedagogisch sportklimaat" hebben. Om dat te bereiken, zouden er minimale kwaliteitseisen moeten komen voor elke organisatie die kinderen laat sporten, of dat nou een club, een sportschool of een bedrijf is. Begeleiders zouden pedagogisch geschoold moeten worden, op kosten van de overheid. Ook zou een verklaring omtrent gedrag verplicht moeten worden.

Lees verder bij RTL Nieuws