· 

Straatvoetbaltoernooi langs 30 aandachtswijken met Nasser el Jackson

Jeugdfonds Sport & Cultuur en Panna Knock Out on tour om jongeren te inspireren lid te worden van een club.

 

Panna Knock Out is een wereldwijd bekend panna- en straatvoetbal platform door en voor straatvoetballers. In Nederland is vicewereldkampioen Panna Knock Out en onze ambassadeur Nasser el Jackson nauw betrokken bij zowel Panna Knock Out als het Jeugdfonds. Het Jeugdfonds en Panna Knock Out werken er samen aan om het mogelijk te maken dat kinderen uit lage SES-wijken kennis kunnen maken met straatvoetbal en culturele activiteiten.

 

Dat doen we door in wijken mooie activiteiten voor kinderen te organiseren. Meedoen kost niets! We hopen dat kinderen het zo gaaf vinden om mee te doen en dat het ze motiveert daarna een club te kiezen. Deel uitmaken van een club is leuk en goed voor kinderen. Ze leren er allerlei skills waar ze hun hele leven iets aan hebben. Als er thuis geen geld is voor een club, betalen wij!

 

Directeur Jeugdfonds Petra Bosman: “Wij zijn ontzettend trots op de samenwerking en de Panna Knock Out straatvoetbal evenementen op pleintjes in de wijk, dicht bij de kinderen en jongeren. Nasser is als geen ander in staat hen te inspireren om te bewegen. Het enthousiasme en plezier spat ervan af. Alle kinderen kunnen meedoen want het evenement is gratis. Veel gezinnen hebben moeite met rondkomen. Er is geen geld voor een sportclub of dans- of muziekles. Wij willen ouders laten weten dat we kunnen helpen door de contributie of het lesgeld te betalen voor de sport- of cultuurclub. Want meedoen, erbij horen is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren.”

 

Ambassadeur Nasser el Jackson: “Ik ben enorm trots om de nieuwe generatie te inspireren tijdens deze tour. Iedereen verdient het om te sporten, zelfs als er thuis geen geld voor is. Het is een eer om hieraan bij te kunnen dragen!”

 

Op 25 april klonk het startsein van de Panna Knock Out on tour waarin we naar maar liefst 30 wijken gaan: van Kerkrade tot Amsterdam. De winnaars van alle lokale toernooien kwalificeren zich voor het NK Panna Knock Out. Wanneer vervoer een probleem is, zorgt het Jeugdfonds voor gratis openbaar vervoer naar het NK voor alle finalisten en een ouder/verzorger. Bekijk hier een actueel overzicht van alle wijken en data.

 

Over Panna Knock Out

 

Panna Knock Out is een wereldwijd platform op het gebied van panna- en straatvoetbal gerund voor en door straatvoetballers. Het doel is het plezier van straatvoetbal te delen en kinderen en jongeren het plezier van straatvoetbal mee te geven. Nasser el Jackson is wereldkampioen Groundmoves, allround freestyle voetballer, entertainer en inspirator en verbonden aan Panna Knock Out. Meer informatie? Kijk op pannaknockout.nl en @pannaknockoutbenelux voor sfeerimpressies van de toernooien.