· 

ICE BLIKT SAMEN MET SPELERS TERUG OP HET WK-SPROOKJE VAN HET MAROKKAANSE ELFTAL

Tijdens het WK in Qatar verbaasde het Marokkaanse elftal vriend en vijand. Nooit eerder behaalde een Afrikaans land de halve finale op een WK voetbal. Niemand had er rekening mee gehouden. Niemand had het verwacht. En toch hebben ze het gedaan. De overwinning gaat verder dan alleen op het veld. Het gaat over trots, over hoe voetbal mensen verbindt en hoe stigmas worden doorbroken. De prestaties van de Leeuwen van de Atlas hebben een enorme impact gehad op de Marokkaanse community, ook in Nederland. Van trotse moeders en juichende prominenten tot geïnspireerde kinderen op voetbalpleintjes. Rapper ICE blikt terug op het avontuur van de spelers van het heldenteam. Dit team bestaat uit een aantal Nederlands-Marokkaanse spelers, die – bij hoge uitzondering – met interviews hebben meegewerkt aan deze serie. ICE spreekt onder meer vier spelers die zijn opgegroeid en opgeleid in Nederland: Zakaria Aboukhlal, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech. ‘Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje’ is vanaf 26 juni te streamen bij BNNVARA op NPO Start. 

 

In vier afleveringen neemt ICE de kijker mee in het unieke historische verhaal van het Marokkaanse elftal. Hij spreekt met de spelers voor het eerst na het WK over het toernooi. Ze kijken stukken van wedstrijden en penalty’s en durven soms niet te kijken. De spanning is nog altijd voelbaar, ondanks dat ze weten hoe het afloopt. Samen met zijn voetbalvrienden onthult ICE de familienormen, waarden en levenslessen die schuilgaan in de meest geliefde sport ter wereld en hoe deze hebben bijgedragen aan hun weg naar de halve finale.

 

ICE zijn passie voor het elftal brengt hem tijdens het WK naar Marokko, waar hij met zijn landgenoten het volksfeest viert. Marokko heeft de halve finale verloren, maar het team heeft met hun overwinningen de wereld veroverd. Het gevoel van trots is gestegen tot ongekende hoogte. ‘Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje' is een introspectieve reis waarin ICE de diepere betekenis van de Marokkaanse trots onderzoekt en ontdekt hoe voetbal ons uiteindelijk écht kan verbinden, ongeacht onze achtergrond.

 

Naast de lancering op NPO Start is de serie ook vanaf maandag 26 juni wekelijks om 22:10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

 

‘Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje’ is een coproductie van BNNVARA en Signal.Stream.