Foppe de Haan wordt 80 jaar...lees zijn verhaal hoe het begon tot heden

Foppe de Haan wordt tachtig jaar. De markante Friese voetbaltrainer loodste sc Heerenveen van de eerste divisie naar de Champions League, werd Europees kampioen met Jong Oranje en de Oranjevrouwen, beleefde onvergetelijke avonturen in Tuvalu en Zuid-Afrika én wordt door wereldspits Ruud van Nistelrooij gezien als de beste coach die hij ooit is tegengekomen. ESPN zocht hem op in zijn woonplaats Nes en ging mee op een wonderlijke reis door acht decennia, waarin voetbal altijd de boventoon voerde. Het resulteerde in een drieluik vol mooie anekdotes en Friese nuchterheid. Deze week lees je op ESPN.nl het verhaal van Foppe de Haan. Deel 1: hoe meester Foppe trainer van sc Heerenveen werd.

 

Vanaf dag één verliefd op de bal

 

Foppe de Haan wordt op 26 juni 1943 geboren in het Friese dorpje Lippenhuizen en is als kleine jongen al heel snel betoverd door de bal. Lees verder bij ESPN.nl