· 

Marcel Wagenhuis...van reclameman en voetbal opleider, AMVA tot aan pedagogisch medewerker en scout in Nederland en België.

Tja en waar moet je dan beginnen. Gewoon bij het begin. Je komt van school af en toen ik hoorde dat een kennis in militaire dienst ging kwam er een vacature vrij op de media afdeling van een reclamebureau aan de Sarphatikade in Amsterdam. Een creatief bureau met klanten als Nimag Suzuki, Louwman & Parqui Toyota, Bioscoopwereld enz. Dat was de tijd om je verder te verdiepen in de reclamewereld en mee te helpen campagnes in de diverse media te plaatsen. Volgen van cursussen, veranderen van reclamebureau's inkoop voor Philips ATT in alle delen van de wereld, het bedenken van commercials en uiteindelijk na vele jaren bij bureau's, kijken naar de andere kant van het reclamevak, de uitgeverij van verschillende vak en publiekstijdschriften. 


Voetbal


Ook in deze periode was voetbal een belangrijk onderdeel van mijn leven. Het behalen van diploma's bij de enigste bond die we hebben en langzamerhand begeven op het terrein van voetbaltrainingen. Ik ga ze niet allemaal benoemen, maar mijn leukste tijd was bij sc Voorland in Amsterdam Oost, als trainer van de B1 en hoofdtrainer senioren. Onderwijl was ik ook bij diverse uitgevers werkzaam geweest en de combinatie account manager en trainer was prima, je was immers jong en kon de hele wereld aan. Maar op een geven moment denk je toch, waarom ga ik niet voor mijzelf een reclamebureau beginnen?   

 

Eigen bureau

 

Niet wachten maar meteen beginnen in een kamertje van 3 x 2 meter en de eerste klanten kwamen binnen. Langzamerhand uitgebreid naar een eigen kantoor in Diemen en steeds groter worden...Nu praten we al over de jaren 90 en het succes werd groter...gaf een goed gevoel met daarnaast het trainerschap. Na verloop van tijd werden de advertenties minder omdat het verdienmodel op de schop ging door de intrede van internet en online adverteren waarbij advertenties niet veel meer opbrachten. Dan moet je keuzes maken. Ondertussen had ik een oefenstofboek gemaakt op papier voor alle beginnende trainers en later werd deze ook online uitgegeven.

 

Iets nieuws

 

Toch denk je, die online wereld, interessant...maar je moet wat nieuws bedenken om je bedrijf in stand te houden en wellicht andere wegen te zoeken.Toen kwam ik op het idee trainerscursussen te geven aan beginnende trainers in Nederland, vooral bij de pupillen. Dat werd zo'n succes dat steeds meer clubs belden om me in te huren als opleider van trainers. Daarnaast trainde ik ook nog bij diverse clubs en volgde de cursus TJC en Meulensteen en kon dat perfect integreren in de opleiding van trainers. Ook zag ik dat menig talent niet werd geselecteerd door diverse profclubs. Kon ik geen scout worden? Gesolliciteerd bij de KNVB en werd na een PVB van 2 keer aangenomen voor de Regio Amsterdam. Na 4 jaar dit gedaan te hebben knaagde iets in mij en vond ik dat vooral de kleinere clubs vergeten werden. Daar lopen toch ook talenten? Binnen een paar dagen na mijn trainingsweek in Griekenland ging ik aan de slag en werd het scoutingsapparaat opgezet en ging ik diverse velden huren in Nederland en België. Toen merkte ik ook dat er bij meiden die heel goed konden voetballen in een verkeerd team werden geplaatst, te laag speelden, verkeerd team of niet bij jongens mochten voetballen. De AMVA Academie was geboren en inmiddels uitgegroeid tot een sterk merk via Facebook en Instagram. Uit heel Nederland kwamen de meiden maar ook Belgische meiden hadden interesse. Inmiddels zijn er twee locaties in Aalsmeer en Apeldoorn/Deventer. Nu bezig met Zuid Nederland of Vlaanderen.

 

BSO

 

Weet je in de avonduren en weekenden prima, lekker met scouting en de AMVA bezig, maar overdag wilde je meer doen en vooral met kinderen werken. Via Facebook kwam ik in contact met Kinderrijk, dat vooral zocht naar een pedagogisch medewerker die meer sport kon aanbieden. Maar je moest nog wel twee cursussen voltooien en dat heb ik met succes afgerond. De laatste jaren voor mijn pensioen gaan we er nog tegenaan met scouten, de AMVA, de BSO en HJO bij een vereniging en vooral hiermee dat doen wat je graag doet en voor opgeleid bent.


Verhaal


Heb jij ook een verhaal? We publiceren het.....