THEMABIJEENKOMSTEN 'HET BEGELEIDEN VAN JEUGDTRAINERS'

Jeugdtrainers spelen een cruciale rol in het voetbalplezier en de ontwikkeling van kinderen. Voor jeugdvoetballers zijn zij zelfs de belangrijkste reden om te stoppen met voetballen. Om jeugdtrainers op de club beter te kunnen begeleiden, organiseert de KNVB in november en december bijeenkomsten voor bestuursleden jeugdvoetbal, leden van de technische commissie, Hoofden Opleiding en technisch- of leeftijdscoördinatoren.

 

Het seizoen 2023/’24 is inmiddels al weer zo’n drie maanden onderweg. Jeugdtrainers van alle verenigingen verzorgen elke week één of meerdere trainingen en/of coachen een team bij wedstrijden. Dit vraagt veel van elke startende, maar ook elke ervaren jeugdtrainer. Daarom is begeleiding van de coaches en trainers belangrijk. De begeleiding is erop gericht om jeugdtrainers op weg te helpen of verder te ontwikkelen. Een betere trainer komt het plezier en de ontwikkeling van kinderen immers ten goede, en daarmee ook de kwaliteit van de jeugdopleiding, de instroom, de doorstroom naar de senioren en het behoud van zowel voetballers als jeugdtrainers.

 

Lees verder bij de KNVB