HERINDELING JO13 – JO19 TUSSEN HOOFDKLASSE EN EERSTE KLASSE NA TWEEDE FASE

Wanneer kunnen teams wel en niet uitkomen op een hoger of lager niveau? Hieronder staat meer informatie over herindelingen in het fasenvoetbal JO13 t/m JO19 tussen de Hoofdklasse en de 1e klasse.

 

Na de 2e fase (kerstvakantie)

 

Voor een herindeling naar de Hoofdklasse vanuit de 1e klasse en omgekeerd hoeft geen verzoek te worden verstuurd naar de KNVB. Deze herindeling wordt gedaan op basis van de resultaten uit de eerste fase en is ter beoordeling aan de competitieplanner.

 

Er vindt een promotie-degradatieregeling plaats vanuit de Hoofdklasse naar de Divisie en vice versa. Het aantal poules in de Hoofdklasse wordt gevormd op basis van het aantal te verdelen plekken in de Divisie. Overige teams gaan naar de 1e klasse. Door het aantal poules in de Hoofdklasse af te stemmen op het aantal plekken in de Divisie, voorkomen we dat kampioenen in de Hoofdklasse nog met elkaar moeten strijden om een plek in de Divisie. Dit heeft als gevolg dat er teams worden heringedeeld vanuit de Hoofdklasse naar de 1e klasse om zo de gelijkwaardigheid en reisafstand te optimaliseren.

Lees verder via KNVB.nl