Wijzigingen in jeugdvoetbal seizoen 2024-2025

Er zijn door de KNVB enkele wijzigingen aangekondigd voor het jeugdvoetbal in de categorie A van het komende seizoen.

 

Hieronder ziet u wat er zal gaan veranderen: Vanaf komende zomer gaan de JO13, JO14, JO15 en JO16 categorie A hun eigen bereikte speelniveau meenemen naar een volgend seizoen. In de huidige promotie-/degradatieregeling bepaalt de prestatie van een team van dit seizoen het niveau waarop een team volgend seizoen moet uitkomen. Dat is al sinds jaar-en-dag de situatie. Dit is onwenselijk, omdat er tussen lichtingen een (groot) niveauverschil kan bestaan. Een jeugdteam kan op een hoog niveau uitkomen, maar doordat de lichting erboven lager speelde, wordt dit team gedwongen op een (te) laag niveau te spelen in het seizoen erna. Of andersom: een team moet op een te hoog niveau spelen omdat de vorige lichting erg goed was.

 

Lees verder bij sv Argon