VANAF SEIZOEN 2024-25 JO18 EN JO19 COMPETITIES. Nu ook in B categorie

Met ingang van het seizoen 2024/’25 worden de JO18 en JO19 competities samengevoegd in één JO19 competitie. Hiermee wordt de lijn JO17-JO19-O21-O23 een logische, met steeds twee geboortejaren in een competitie.

 

De KNVB wil met deze maatregel het spelplezier vergroten, zorgen voor gelijkwaardigere wedstrijden en de reisafstanden iets korter maken. Clubs krijgen hierdoor ook de mogelijkheid om spelers van zeventien en achttien jaar meer op niveau te selecteren.

 

Verder is de KNVB van mening dat deze beslissing de ontwikkeling van jonge voetballers bevordert doordat zeventienjarigen het zullen moeten opnemen tegen iets oudere voetballers. Daarmee bereiden ze zich alvast voor op het seniorenvoetbal. Lees verder op voetbal.nl