· 

Column: Allemaal profclubs...met maar ca. 200.000 meiden...dat wordt dringen

200.000 meiden die voetballen. Daarmee moeten alle BVO's met al het talent gevuld worden. Teveel hapsnap beleid. Geen touw aan vast te knopen. Die begint in de eerste divisie. Die club begint bij MO13 en MO15 en die begin met een MO17. Hoe ga je dat allemaal financieren? Sponsors zijn ver te zoeken. Zit geen mens op de tribunes. Dan alleen maar met wat familie.

En je moet flink betalen aan contributie want de trainers moeten ook betaald worden. En de bond gaat met alles accoord. Totaal geen logica. Zit totaal geen structuur in. In Friesland nu 2 clubs waar slechts 650.000 mensen wonen. Het niveau zal alleen maar zakken. Of je moet ze van verre halen. Want ook FC Groningen en FC Emmen doen nu aan "betaald" voetbal. 

 

De voetbalsters wijzen erop dat de meerderheid van de speelsters in de eredivisie het alleen met een onkostenvergoeding moet doen. Van de twaalf eredivisieclubs heeft slechts één club alle speelsters fulltime in dienst, staat in de verklaring. Welke club dat is, wordt niet vermeld.

 

Er is al eerder(aantal jaren terug) een sponsorloop gehouden om het 1e maar in stand te houden. Succes.....oh ja alles wat eronder zit succes. Die mogen vrijwel niet bij jongens voetballen. Past niet in het beleid zeggen ze dan.....Zolang het vrouwenvoetbal leunt op onkosten? Welkom bij het veredelde amateurvoetbal. De naam BVO zou het niet mogen dragen.

 

Zullen we niet de topklasse clubs een keer gaan bevoorraden? Of zelf een topteam oprichten om door te stromen naar de TOPklasse? Of wellicht naar een BVO?

Wij pakken de handschoen op en starten komend seizoen met een MO20 en op vrijdag de AMVA 10 t/m 14 jaar.