1 op 6 vrijwilligers in amateurvoetbal wil stoppen vanwege intimidatie

De amateursport in Nederland is sterk afhankelijk van de inzet van vrijwilligers, maar steeds meer van hen haken af, of overwegen dat. Vaak gaat het om mensen die zich al jarenlang met hart en ziel voor hun club inzetten, maar vanwege vervelende ervaringen het plezier in het vrijwilligerswerk verliezen.

 

Rotte vis

 

"Het moet wel leuk blijven", zegt een lid van het Nieuwspanel. "Vooral bij het scheidsrechteren word je toch weleens voor rotte vis uitgemaakt. Daar offer ik mijn vrije zaterdag niet meer voor op." Voetbalscheidsrechter Sjaak vertelt wat hij zelf aan intimidatie heeft meegemaakt - niet alleen op het veld, maar ook in zijn eigen woning: Een andere ondervraagde geeft aan al een opzegging klaar te hebben staan.

Lees verder bij RTL NIEUWS